Mensen komen naar onze wc

Ik heb hem opgehangen bij ons thuis op de vrouwen-wc en nu komen mensen van de andere gang ook naar onze wc, want ze zeggen: ja dan kan ik de kalender lezen

Lune

De highlight van m’n dag

Ik geniet ontzettend van de kalender. Ik doe zelf niets meer met taalwetenschap, dus de kalender is de highlight van m’n dag.

Philine

Erg leuk geschreven!

Ik ben totaal niet thuis in het vakgebied, maar de verhaaltjes zijn erg leuk geschreven! Het is soms zo logisch dat ik denk: dat had ik toch ook wel eerder kunnen zien.

Janke

Erg interessant

Ineens is je eigen woordenschat erg interessant geworden, met dank aan de Etymologiekalender!

Henriët

Dubbel lezen is niet erg

De etymologieën dubbel lezen is niet erg want ze zijn zo leuk, dus ik ben voor 2019 alvast begonnen er een aantal te lezen!

Riccardo

“WAT??!!”

De rol van de Etymologiekalender in mijn relatie:
Als ik ’s ochtends nog slaapdronken op bed lig hoor ik met enige regelmaat “WAT??!!” uit onze badkamer galmen. Ik ben nog nauwelijks van de schrik bekomen of dit wordt gevolgd door “Schat, je raadt nooit waar FAUTEUIL vandaan komt!!”

Lauke

Ik ben er heel blij mee!

Nu mijn vader hem heeft uitgepakt zien we hoe geweldig hij is – prachtig! En vaak heel grappig! (Ik heb vooruit zitten lezen). Super goed gedaan, ik ben er heel blij mee en mijn vader (84) ook!

Dorothea

Moeilijk om niet al tot december te lezen

Het is moeilijk om me in te houden en niet in januari al tot aan december afgescheurd en gelezen te hebben. Ieder woord heeft een verrassend verhaal. Daar ga je toch anders van naar taal kijken. En dat zeg ik als taalkundige.

Martin

Volgend jaar gaan ze erom sméken

Mijn collega’s vonden het geweldig. Volgend jaar gaan ze er om sméken.

René

Mijn dag kan niet meer stuk

Mijn dag kan niet meer stuk als ik lees dat een kanarie eigenlijk een hond zou moeten zijn, maar niet dus. Of dat het Fins een woord heeft voor ‘thuis in je eentje dronken worden in je ondergoed”. Maar nu ren ik eerst even naar de Chinees, nu ik weet dat Dim Sum ‘het hart zachtjes aanraken’ betekent. Kortom: kom maar door met die nieuwe Etymologiekalender!

Geesje

We krijgen er heel veel complimentjes over 🙂

Mensen die bij ons naar de wc gaan vinden de kalender echt geweldig, we krijgen er heel veel complimentjes over 🙂

Jetske

Elke dag ben ik weer zo blij!

Ik wilde even zeggen dat ik de Etymologiekalender zo ontzettend leuk vind! Echt onwijs knap dat jullie ZO veel interessante etymologieën hebben kunnen opsporen, ik wil ze bijna allemaal in een plakboek plakken want elke dag ben ik weer zo blij!

Anne Fleur

Ik bewaar de blaadjes om ze terug te lezen!

Ik vind de Etymologiekalender zo leuk dat ik de blaadjes bewaar in een la, zodat ik ze later weer eens terug kan lezen. Wel een scheur-, maar zeker geen vérscheurkalender dus!

Ik heb hem ook aan vrienden verkocht, en die lezen hem trouw en met veel plezier. Als ik bij ze op bezoek kom zie ik dat de kalender een prominente plaats in huis inneemt, op de vleugel, of vlakbij de eettafel op een kast.

Ik ben blij dat er in 2020 een nieuwe komt, ik zou hem niet meer willen missen!

Juul